Kjøttkiosk
Her kan du se hele vårt sortiment. Det er ikke alt vi har på lager hele tiden, og det er noe som er sesongbasert. Du kan legge igjen kontaktinformasjonen din for å reservere kjøtt til når vi får inn på lager.
Viltkjøtt er noe av det beste du kan spise for ikke bare er det næringsrikt, men det er også svært smakfullt. Med sin helt egen mørhet og «ville» særegne smak kan viltkjøtt gjøre hvert måltid til et festmåltid.
Kjøtt fra vilt er sunt og fint kjøtt som ikke bare bør spares til finere lag. Det inneholder rikelige mengder med jern, vitamin-B og proteiner, samtidig som er det er en god kilde til mineraler.
Hjort
Hjortekjøtt er svært magert, faktisk magrere enn kyllingkjøtt.
Det har et lavt kaloriinnhold, er rikt på omega-3 og har lite fett. Med et lavt fettinnhold er hjortekjøtt svært lagringsdyktig, men samtidig er hjort er velsmakende, mild og saftig. Kombinert med gode råvarer og smakfulle sauser blir hjortemiddagen en fulltreffer for alle.
Les gjerne mer om hjort og vår oppdrett på Grønnerud Gård.
På lager!
Elg
Elgkjøtt er det hjorteviltet som har minst utpreget viltsmak, det er mildt i smaken.
Dess eldre dyret er dess sterkere vil viltsmaken på kjøttet være. Elgkjøtt er magert og passer ulike tilberedingsmåter. Man kan også sammenligne elgkjøtt litt med storfekjøtt, både i størrelse og stykningsdeler. Derfor kan man ofte tenke på storfekjøtt når man tilbereder elg, men være observant på å steketider og temperatur.
På lager!
Rådyr
Rådyr er det minste hjorteviltet i norsk fauna og ikke det Eidskog Vilt har mest tilgang til.
Kjøttet fra rådyr kan stekes, kokes, røykes, grilles og spekes. Rådyrkjøtt er noe av det beste og mest allsidige du kan finne og er saftig og møre kjøttet gjør rådyret til en av manges favoritter.
ikke på lager