- 4 pers
- 800 gr hjortefilet fra Grønnerud av for eksempel ytrefilet
- Ca 1 ts salt
- Ca 1 ts pepper
- Margarin/olje til steking
Kjøtt
- Renskjær kjøttet for sener og hinner. La kjøttet ligge i romtemperatur i minst 30 minutter. Da synker ikke temperaturen så mye i stekepanna, og stekeskorpa blir fin.
- Krydre kjøttet med salt og pepper rett før steking.
- Varm stekepanna, ha i margarin. Når margarinen slutter å bruse legger du i kjøttet. Brunes godt på alle sider.
- Forvarm stekeovnen til 125 grader på varmluft. Legg kjøttet i en ildfast form. Stikk inn steketermometer i den tykkeste enden. Sett kjøttet inn i stekeovnen, stekes til den kjerneteperaturen du ønsker. Ca 55 grader- medium minus- roastbeef.
- La kjøttet hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres i skiver.
Champignon
- 200 gr champignon
- 100 gr fersk bladspinat
- Champignon deles i fire, stekes i god og varm panne med rikelig margarin. Når champignonen begynner å få en gyllen farge tilsettes spinatbladene. Spinaten vendes hurtig inn, den faller fort i sammen på grunn av varmen.
- Smak til med salt og pepper.
Chiligulrot
- 150 gr fersk gulrot i skiver
- ½ rød chili
- 1 cm fersk ingefær
- ½ dl farin
- ½ ts salt
- Rikelig med olivenolje
- Skrell og kutt guleroten i skiver
- Rens chili og ingefær, finkuttes
- Bland gulrot, chili, ingefær, farin, salt og olivenolje i en ildfast form
- Stekes i stekeovn på 230 grader til gulroten blir mør. Skal bli litt sort i kantene
Pastinakkpuré
- 250 gr Pastinakk
- 0,5 liter vann
- 0,5 dl Fløte
- 70 gr Meierismør
- Nykvernet sort pepper
- Skrell og del pastinakken i små biter, kokes til den er mør. Tøm av vannet og damp bort resten av fuktigheten.
- Pastinakken moses med stavmikser. Ha i smør og fløte. Moses til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
Plommerødvinssaus
- 4 plommer
- 2 ss farin
- 2 ss bringebæreddik
- 1 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 2 dl rødvin
- 2 dl viltkraft
- 1 ss meierismør
- Salt & pepper, eventuelt litt maizenna til gjevning
- Del plommene i to, fjern stenene, skjør et snitt eller to i skinnet.
- Kok opp bringebær eddik og sukker, la plommene koke til skinnet løsner, ta ut skallet.
- Tilsett rødvin, stjerneanis, kanelstang.
- La det koke til plommene er møre, ta ut plommer, anis og kanelstang.
- Tilsett viltkraft, la koke noen minutter, rett før servering piskes smøret inn, smak til med salt & pepper
- Sausen skal ikke kokes etter at smøret er pisket inn.
Poteter etter valg