En fin rett og lage på jakt, alle ingrediensene gjør du klar hjemme og tar med i skogen og steker sammen i hella Krydderet kan du med fordel ha på en liten flaske sammen med fløten.
- 800 g viltkjøtt, har du forskjellige typer så bland sammen
- Bruk godt mørt kjøtt, i strimler eller terninger
- 500 g kokte hele små poteter
- 100 g brekk eller aspargesbønner
- 100 g brokkoli topper
- 100 g små tomater
- 1 grovhakket løk
- 1 liten boks mais
- 2 ts salt
- 1 ts nykvernet sort
- pepper
- 1 ts karve
- ½ ts tørket timian
- 2 ts paprikapulver
- 3 dl matfløte
- En skvett cognac
- Olje og smør til steking
- Varm opp hella og ha i smør og olje, stek kjøttet pent brunt sammen med løken.
- Ha i alle grønnsaker og poteter, demt varmen, la bli varmt.
- Ha over fløten med krydderet og hev varmen litt.
- Stek så fløten tykner litt, smak til hvis du ønsker med litt cognac og evt mer salt.