- Ca 500 gram kjøtt for eksempel lårtunge eller flatbiff.
- 30 gram sukker
- 40 gram salt
- 10 einerbær
- 1/2 ts karve eller en 1 ts kvernet kaffe
- 6 stk laubærblad
- 1 kork aquavitt
- 1 ts malt pepper
Fremgangsmåte
- Kjøttet renskjæres for hitter og legges til side.
- Bland salt, sukker, og krydder.
- Knus einerbær godt, laubærblad knuses grovt og bland inn.
- Snu kjøttet hver dag og det bør ligge minst 4 dager, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
- Når kjøttet er ferdig, ta det ut, ta vekk det du ser av krydderblandingen og tørk av det.
- Oppbevar i en tett boks eller pakket i matpapir i kjøleskapet før servering.
Servering
Skjær kjøttet på tvers av fiberretningen, i så tynne skiver som mulig.
Passer godt med flatbrød og rømme til, noen bruker også å lage en sennepssaus til.
Å grave kjøtt er en velkjent tilberedningsmetode, men å bruke kaffe i gravingen er ikke så vanlig.
Viltkjøtt og kaffe kler hverandre i smakene, og gravet hjortefilet med et hint av kaffe er en spennende og smakfull kombinasjon.