- 800 g hjortebiff
- 4 charlotteløk
- 2 dl kremfløte
- 4 ss cognac
- 2 ts salt
- 1 ts nykvernet sort pepper
- 1 kvist timian
- 2 fedd hvitløk
- 2 laubærblad
- Smør og olje til steking
- Varm opp panna og ha i smør og olje.
- Skjær hjortekjøttet i 5 mm tynne fine biffer.
- Salte og pepre dem
- Skrell og skjær løken i grove biter.
- Legg i timiankvisten hvitløken og laubærbladene i panne.
- Legg i biffene og løken, stek biffene raskt pent brune.
- Ta ut timian , hvitløk og laubærblad, disse skal kun sette litt smak på biffen.
- Skru ned varmen og legg biffene til side, ta ut mesteparten av fettet.
- Ha i fløten og legg biffene tilbake, vend litt rund og ha i cognacen.
- La steke 2 minutter og server.
Server med stekte poteter og wokede grønnsaker