Her finner du anbefalt kjernetemperatur og nyttige steke- og koketips for elgkjøtt.
De samme anbefalingene gjelder også for hjortekjøtt.
Rett/del | Mengde kjøtt pr. porsjon | Tilberedningsmetode | Kjernetemperatur ferdig tilberedt |
Filet Indre- og ytrefilet | 200 g | Brunes raskt i panne. Stekes i ovnen på 125 °C. | Lite stekt: 55 °C Medium: 60 °C |
Biffer Indre-og ytrefilet, flatbiff, mørbrad, entrecôte (2 cm tykke) | 200 g | Stekes i panne på sterk varme til kjøttsaft pipler ut på oversiden. Snu biffen og vent til det pipler, for medium stekt biff | – |
Elgstek Lår, bog uten ben | 200 g | Stekes i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 2 timer. Mindre steker på under 1,5 kg brunes raskt i varm panne først. | Medium: 65 °C Gjennomstekt: 70 °C |
Roastbiff Ytrefilet, flatbiff, mørbrad | 200 g | Brunes raskt i varm panne, stekes deretter i ovn på 125 °C, 1,5 kg stekes i ca. 1 time | 58 °C |
Kokekjøtt Bibringe, bryst, høyrygg, bog | m/ben: 250-300 g, u/ben: 200 g | Trekke i vann/kraft på 85-90°C i 2-2,5t, til kjøttet er mørt og slipper bena. | – |
Grytekjøtt Bog, høyrygg, bankekjøtt, rundstek | m/ben: 300 g, u/ben: 150-200 g | Brunes raskt i varm panne, trekkes deretter i vann/kraft på 85-90°C i 30 minutter til 1 time. | – |